Hét hoogtepunt van ‘La Saison Culinaire’, de smaakvolle maand oktober in Maastricht. Drie dagen lang werd een deel van het Vrijthof weer omgetoverd tot een uniek wijn & spijs proefparadijs. Met meer dan 50 Euregionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten, verrijkt met speciaalbieren, streekproducten, kookdemonstraties van topkoks, clinics, workshops en cultureel vertier.
Kijkje in de (wijn)keuken
Het Limburgse Wijn & Spijs Festival Château Maestricht is na 3 edities niet meer weg te denken op de culinaire agenda van de gastronomische hoofdstad Maastricht. Talrijke regionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten gaven 3 dagen lang acte de présence op het Vrijthof. Het is uniek dat zoveel wijndomeinen uit Maastricht en de Euregio zich op zo’n schaal tijdens één evenement presenteren. In het Vrijthof paviljoen kon men diverse Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen met meer dan 50 verschillende wijnen ontdekken. Ook de rest van Europa was goed vertegenwoordigd zijn: zo kon je genieten van o.a. Italiaanse, Australische, Franse, Griekse, Duitse en biologische wijnen.
Château Maestricht 2016 vindt plaats van vrijdag 28 t/m zondag 30 oktober. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.